Ozon Tedavisi - Ozon Terapi - Dr.Erkan Ergen

BİZİ TAKİP EDİN
  0532 419 60 26
intagram

Ozon Terapi ve Mezoterapi

Translate Page
language
Whatsapp Erkan Ergen
kvkk
İçeriğe git
Ana Sayfa
instagram drerkanergen

Ozon Tedavisi - Ozon Terapi

OZON: "TANRININ NEFESİ"
"Ozon tedavisi nedir?"den önce hastalarımızın en çok danıştığı bazı hususlara açıklık getirerek başlayalım:
Ozon tedavisinin aşağıda da belirtildiği gibi pek çok uygulama yöntemi vardır, ancak en çok kullanılan yöntem MAHT (Majör AutoHemoTherapy) yada kısaca "Majör Yöntem" dediğimiz yöntemdir. Standart tedavide haftada 2-3 seans olacak şekilde toplam 12 seanslık bir uygulama yapılır. Tabi mevcut hastalık/hastalıklar dikkate alınarak, seans sayısı, sıklığı ve uygulama dozlarının belirlenmesi ayrı bir gerekliliktir. İşlem, tek kullanımlık steril kitler kullanılarak yapılmakta ve 100 - 200 ml kadar kan, kit içerisine alınıp uygun dozda ozon ile etkileşimi sağlanarak, hastaya geri gönderilmektedir. Her bir seans yaklaşık 20 dakika kadar sürmektedir.  
Ozon Nedir?
Atmosferimizde bulunan ve soluduğumuz hava çeriğinde yer alan Oksijen gazı, 2 oksijen atomunun birleşiminden meydana gelir. Ozon gazı ise 3 oksijen atomunun oluşturduğu farklı bir bileşiktir ve temel olarak atmosferimizin 12-50 km aralığında yer alan Stratosfer tabakasında yer alır. İsmi Yunanca “koklamak” manasına gelen ozein kelimesinden gelir. Oksijen gazına göre daha yüksek enerjili, kararsız, keskin kokulu, havadan daha ağır bir gazdır. Yıldırımlar sonucu oluşan ozon, havayı temizler. Özellikle yükseltilerde ve deniz kenarlarında, taze hava kokusu diye içimize çektiğimiz, havada bu hissi yaratan, yıldırımlar sırasında meydana gelmiş olan ozondur.
Medikal ozon gazı, medikal oksijen gazı kullanarak, tıbbi işlemlere uygun olarak üretilmiş, ozon jeneratörleri tarafından oluşturulur ve %95 Oksijen gazı, %5 Ozon gazı karışımı şeklinde hazırlanır.
Ozon tedavisinin temelleri 1800'lü yılların sonlarında atılmıştır. 1891 yılında Amerika'da Dr.Kellogs ozon terapi uygulamalrını yayınlamıştır. 1915'te Dr.Albert Wolf, Alman askerlerinde kangren ve ciddi yaralanmalarda ozon gazını kullanmıştır.
Ozon Tedavisi TV8 Günaydın Doktor
1935 yılında Erwin Payr ise "Cerrahide Ozon Tedavisi" tebliği, bugün bilinen anlamıyla Ozon tedavisinin başlangıcı olmuştur. 1958 yılında Johaim Haensler, ozon oksijen karışımının doz ayarlamasını yapan ilk tıbbi ozon jeneratörünü geliştirerek, ozon uygulamalarının önünü açmıştır.Bizler, oksijenli solunum yapan canlılarız ve yaşamımız, oksijenin varlığına bağlıdır. İnsan, yemek yemeden 1-2 ay, su içmeden 1-2 hafta yaşayabilir; ancak oksijen olmadan, 5 dakikadan daha uzun süre yaşam mümkün değildir. Oksijen en temel ihtiyaçlarımızdan biridir. Birçok hastalık, ihtiyaç olan doku ve organlara yeniden yeterli oksijen sağlanmasıyla önlenebilir veya tamamen iyileştirilebilir.
Günümüzde hava kirliliği ve sigara kullanımı, düşük su kalitesi, endüstriyel gıdaların katkıları, endüstriyel temizlik maddeleri, stres, hareketsiz yaşam gibi sürekli olarak maruz kaldığımız olumsuz çevresel faktörler, hem oksijen eksikliği (Hipoksi) hem de toksik maddelerin kronik birikimine yol açarak kronik hastalıkların tetiğini çeken en temel faktörler.
Ozon tedavileri, doku ve hücrelere ihtiyacı olan oksijeni en etkili şekilde sağlayan ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olan tedavilerdir.
ozon tedavisi
Medikal Ozon
Medikal ozon, yukarıda da belirtildiği gibi %95 O2 ve %5 O3 gaz karışımından oluşur. Bu gaz karışımı, medikal oksijen kullanan ozon jeneratörleri tarafından elde edilir ve hastanın durumuna göre 1 ve 80 µg/ml aralığındaki dozlarda hazırlanarak uygulanır. Ozon terapist, ozon terapi konusunda Sağılık Bakanlığınca yetkilendirilmiş üniversiteler tarafından eğitilmiş hekimler tarafından uygulanabilir.  Uygulanacak yöntem ve doz, tamamen hastanın klinik durumu ve hastalığı dikkate alınarak, ozonterapi hekimi tarafından belirlenir.

Özellikleri ve Etkisi
Ozonun mikrovasküler (Kılcal damar) dolaşımı artırıcı etkisi, antienflamatuar etkisi, analjezik etkisi, serbest radikalleri temizleyici ve vücudun antioksidan kapasitesini artırıcı etkisi kronik inflamatuar hastalıklar başta olmak üzere bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmasını sağlamıştır.
Yine, Medikal ozonun iyi bilinen bacterisidal (bakteri öldürücü), fungisidal (mantar öldürücü) ve virostatik (virüs çoğalmasını önleyici) özelliği sebebiyle, enfekte olmuş yaraların dezenfeksiyonunda ve ayrıca bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde de kullanılmasını sağlamıştır.
Ayrıca, medikal ozon, düşük dozlarda kullanıldığında, vücudun direncini arttırır, diğer bir deyişle ozon bağışıklık sistemini aktive eder.
Medikal ozonun immün sistemi (Bağışıklık sistemi) aktive edici özelliği, bağışıklık hücreleri üzerinden bir dizi reaksiyonun gerçekleşmesini sağlar. Bu reaksiyonlar silsilesi, bağışıklık sistemi üzerine bir çok olumlu etki yaparak, sistemin regülasyonunu gerçekleştirir.  Bu da medikal ozonun, özellikle immün sistemin zayıf veya bozuk olduğu hastalara uygulanmasında başarılı sonuçların alınmasına sağlar.
Majör Otohemoterapi (MAHT) veya "Majör Uygulama "adıyla bilinen 100-200 mL kadar kanın belli bir dozda ozonlanması ve kişiye geri verilmesi ile uygulanan tedavi, sonuç olarak vücudun kendi antioksidanlarını ve serbest radikalleri yok eden enzimleri aktive eder ki bu da kronik inflamatuar hastalıklarda ozonun etkinliğini açıklamaktadır.
Ozon Terapinin Kullanıldığı Durumlar:
Medikal ozon 8 temel alanda kullanılmaktadır :
1. Arteriyal dolaşım bozuklukları, Anjiyopati ve Vaskülitler: Periferik arter dolaşım bozuklukları, Serebral dolaşım bozuklukları (inme), Oküler dolaşım bozuklukları (Retinopatiler, Maküler dejenerasyon), İç kulak dolaşım bozuklukları (Ani duyma kaybı, kulak çınlaması), Diabetik anjiyopati, FMF, Behçet Hastalığı, Raynaud Hastalığı
2. Virüslerin sebep olduğu hastalıklar: Hepatit B, Hepatit C, Herpes Simplex (Uçuk), Herpes Zoster (Zona), HPV
3. Genel Bağışıklık Yetmezliği: Genel zayıflık, AIDS, Geriatri (Yaşlılık)
4. Kanser Tedavisi: Temel tedaviye ilave ya da tamamlayıcı olarak ozon bağışıklık sistemini güçlendirici olarak düşük dozlarda “majör otohemoterapi” formunda veya “minör otohemoterapi” olarak kullanılır.
ozon tedavisi
5. Cilt Hastalıkları ve Yara Tedavileri: Psoriasis (Sedef Hastalığı), Atopik Dermatit, Akne Vulgaris (Sivilce), Saç Dökülmesi, Zor iyileşen enfekte yaralar ile bacaklardaki açık yaralar (ulcus cruris), yanıklar, haşlanma ve enfekte yaralar, mantar enfeksiyonları
6. Kronik İnflamatuar Hastalıklar: Ortopedi ve Romatolojide tüm kronik inflamatuar hastalıklar, KOAH, Irritable Barsak Sendromu, Kronik Kolit, Astım, Amfizem, Diabet, Hipertansiyon  
7. Otoimmün Hastalıklar: Multiple Skleroz, Romatoid Artrit, Ankilozan Spondilit, Chron Hastalığı, Kolitis Ülseroza, Erken Dönem Parkinson Hastalığı
8. Kronik Yorgunluk Sendromu, Fibromyalji, Alerji
Ozon Uygulama Yöntemleri:
Ozon uygulama yöntemleri oldukça çeşitlidir ve hangi yöntemin uygulanacağına hastanın ihtiyacına göre ozon terapist hekim tarafından karar verilir.
1. Majör Otohemoterapi
2. Minör Otohemoterapi
3. Rektal Ozon Uygulaması
4. Topikal Ozon Uygulamaları: Torbalama, Ozonlu Su Uygulamaları, Ozonlu Yağ Uygulamaları
5. İntraartiküler Uygulamalar (Eklem İçi Uygulamalar)
6. Periartiküler Uygulamalar
7. İntramüsküler Uygulamalar
8. İntradiskal Uygulamalar
9. Paravertebral Uygulamalar
10. Peridural Uygulamalar
11. Subkutan Ozon Uygulaması
12. Vajinal Ozon Uygulaması
13. İntranasal Uygulama
14. İntraaurikular Uygulama
15. İntratonsiller Uygulama
16. Akupunktur Noktalarına ve Tetik Noktalara Uygulama
17. Vezikoüretral Uygulama
18. Ozon Sauna Uygulaması
Genel Olarak Hangi Durumlarda Ozon Tedavisi Yapılamaz?
1. Kesin Olarak Ozon Terapi Yapılamayacak Durumlar:
- Lösemi
- Kontrolsüz Hipertroidi (Basedow-Graves)
- Glukoz-6-Fosfat Dehidrojenaz Enzim Eksikliği
- Masif Kanaması Olan Hastalar
- Malign Hipertansiyon
- Ağır Trombositopeni (Trombosit Sayısı <50.000/mm3)
2. Göreceli Kontrendikasyonlar:
- Gebelik (İlk 3 ay)
- Kanama Bozuklukları
- Kontrol Altına Alınamayan Kalp Hastalığı Olanlar
- Organ Nakli Yapılanlar

Ozon terapi ile ilgili detaylı bilgi için bizden randevu alabilir yada bulunduğunuz bölgedeki bir hekimle görüşebilirsiniz.
BİLGİ ALMAK İÇİN
Bizi her zaman telefonla arayabilir, e-posta gönderebilir ve muayenehanemizi çalışma saatleri içinde ziyaret edebilirsiniz
ADRES
Hoşnudiye Mah. 736 Sok. 2B/1 Ay Lounge - Tepebaşı/Eskişehir
0 532 419 60 26
posta@erkanergen.com
ÇALIŞMA SAATLERİMİZ
Hafta İçi Hergün, 17:30 - 20:30
Cumartesi, 13:00 - 19:00
Copyright 2018 Dr.Erkan Ergen
YASAL UYARI: Bu websitesi bilgilendirme amaçlı hazırlanmış olup, temel ve standart bilgileri içermektedir. Verilen bilgiler teşhis, tedavi veya reçete anlamına gelmemektedir. Sorularınız, şikayetleriniz, hastalığınız veya tedaviniz ile ilgili olarak kliniğimize veya hekiminize bizzat danışınız. Dr.Erkan Ergen
İçeriğe dön